Høringssvar

Trafikplan 2017

Høringssvar til Trafikplan 2017 fra Danmarks Naturfredningsforening i Rudersdal

Nærum, 18/5/2017


Kære Rudersdal Kommune


Tak for en trafikplan der bl.a. har fokus på forholdene for cyklisterne og andre bløde trafikanter.
Vi ønsker her kort at fremhæve nogle forhold der kunne trænge til at nyde større bevågenhed i trafikplanlægningen i Rudersdal.
Som vi skrev i forbindelse med den nye kommuneplan, er der en gennemgående ringe forbindelse mellem de kommunale områder og statsskovene mht. til cyklelinjer og -ruter. Desuden er stierne i mange af de statslige skove pga. af den meget skærvede belægning ikke egnet til almindelig cykling. Der bør kunne ske en kordineret indsats mellem Naturstyrelsen og kommunen for at forbedre linjeføringerne og skabe mere farbare forhold.
En dårlig belægning og generende grenvegetation gælder i øvrigt også mange af kommunens egne cykelruter
Ydermere er der en del steder i kommune hvor man med fordel kunne forbedre forholdende for cyklister, ikke mindst adgangsforholde til de kollektive trafikknudepunkter. Det gælder f.eks. Nærum Station.
Mere overordnet er der ikke i trafikpolitikken taget hensyn til natur og biodiversitet. Der bør f.eks. være større bestræbelser på, at undgå antallet af trafikdræbte dyr. Den alt for lille bestand af pindsvin i kommunen skyldes eksempelvis antagelig deres sårbarhed over for biltrafikken.
Der bør desuden indføres en saltningspolitik, der minimerer nedtrængning af salt til plantedækkede områder og til grundvandet.
Og også mht. trafikforholdene i kommunen bør der være en mere aktiv borgerinddragelse.

Venlig hilsen Michael Olesen
Formand DN-Rudersdal