I de seneste årtier er vores fælles natur blev stadig mere forarmet – planter, fugle og insekter forsvinder fordi deres livsgrundlag ødelægges. De fleste af vores vandløb og søer er forurenede af næringsstoffer og sprøjtemidler. Sammen kan vi vende denne udvikling.

Bier, sommerfugle og mange andre insekter har det svært. De kan ikke finde føde og gode levesteder.

Du kan hjælpe dem – byg et humlebibo, eller indret et insekthotel og sæt det ud i haven på et lunt sted.

DN opretter et NATURVÆRKSTED på Havartigården til Folkemødedagen den 1. september. Her kan du fremstille dit eget humlebibo eller insekthotel.

Vi har alle materialerne klar til dig – du skal selv save, bore og samle tingene – men vi står parat med kyndig hjælp og vejledning. Der er åbent hele dagen (fra 09.30 til 15.00). Ud over at du hjælper insekterne, får du en sjov og lærerig oplevelse.

Det er en værkstedsdag for hele familien – voksne og børn kan lære af og hjælpe hinanden – og på den måde hjælpe vores insekter til et bedre liv.

NATURVÆRKSTEDET STÅR PÅ P-PLADSEN OVER MOD KIRKESKOVEN.

DN har også en stand i den gamle stald. Her vil vi gerne fortælle om vores arbejde for at sikre en mangfoldig natur og et rent og sundt miljø. Du kan samtidig få et gratis prøvemedlemsskab, så du kan få mere at vide.

Mød op og tag en diskussion med os – vi står på mål for naturens værdier og betydning for os alle.

Fotos fra dagen: Karsten Ive